Onze omgeving

Als je de Gooi- en Vechtsteek in een paar woorden zou willen omschrijven, dan zou je kunnen zeggen: Centraal en Afwisselend.

De Gooi- en Vechtstreek is gelegen in het midden van het land; hierdoor zijn alle delen van Nederland in relatief korte tijd te bereiken. De steden Amsterdam, Utrecht, Amersfoort en Almere liggen op korte afstand en zijn goed bereikbaar om te werken of te winkelen. Goede bus- en treinverbindingen en de snelwegen A1 en A27 zorgen dat je snel op de plaats van bestemming bent.

Het is ook een gevarieerd gebied; de steden en dorpen hebben elk hun eigen sfeer en karakter. Zo vind je hier het oude boeren- en vissersdorp Huizen met haven en boulevard aan het Gooimeer, Bussum, met een aantrekkelijk winkelgebied, en de stad Naarden met zijn monumentale vesting.

Ondanks de nabijheid van de Randstad is het er goed en plezierig wonen; de diverse gemeenten hebben aantrekkelijke woonwijken en elk van de gemeenten biedt uitstekende voorzieningen voor cultuur, sport en recreatie. Rondom de woonkernen liggen fraaie natuurgebieden; bos, heide en water zijn altijd op loop- of fietsafstand.